Les-alu okna

Naložba v zdravje in dobro počutje

LES-ALU OKNA ELEGANT in SUPREME

Lesena okna v kombinaciji z aluminijasto masko dandanes predstavljajo tehnološko najnaprednejše rešitve – omogočajo vam izbor najkakovostnejše oblikovalske zasnove. Les-alu okna podjetja Marles OKNA so tehnološko in oblikovno v evropskem vrhu, zato smo prepričani, da boste z njimi večkot zadovoljni.

ELEGANT 68 MODERN STRATOS 200

ELEGANT 78 MODERN PREMIUM 200

ELEGANT 78 MODERN PREMIUM 400

ELEGANT 92 MODERN PREMIUM 200

SUPREME 92 NATUR

SUPREME 92 SELECTION

ZAKAJ SE ODLOČITI ZA LES-ALU OKNA?

Les-alu okna podjetja Marles OKNA so narejena iz večslojno lepljenega masivnega lesa smreke, jelke, macesna ali hrasta. Aluminijasta maska na zunanji strani okno ščiti pred zunanjimi vplivi.

Aluminijasta maska je priterjena na krilo in podboj s posebnimi čepki na način, ki omogoča ustrezno zračenje prostora med aluminjasto masko in lesenim delom s katerim zagotovimo, da se mikro kondenzacijske kopljice osušijo.

Les-alu okna podjetja Marles OKNA so na voljo v dveh linijah, Elegant in Supreme.

Naložba v zdravje in dobro počutje

ATRIBUTI LES-ALU OKEN PODJETJA MARLES OKNA

Sodobna arhitektura je funkcionalna, trajnostna in prijazna do okolja. Lesena okna so s svojo sodobno podobo in tehničnimi lastnostmi najboljša izbira za novo generacijo nizkoenergijskih, pasivnih ter energetsko pozitivnih stanovanjskih zgradb.

Les je naraven, estetsko lep, obnovljiv material ter kot tak edini, ki v svoji zgradbi skladišči CO2, s tem pa pripomore k našemu boljšemu počutju v bivalnem prostoru in varovanju okolja. Nenehno se obnavlja iz tal, vode, zraka in sonca, nas povezuje in vrača v naravo. Je živ in diha z nami, hkrati pa se prilagaja vremenskim razmeram.

Za lesena okna ponujamo les različnih debelin iz kakovostnega lepljenega, z vidnih strani dolžinsko nespojenega lesa: smreke, jelke, macesna in hrasta. Možna tudi kombinacija različnih vrst lesa.

Obdelava in izbira lesa po standardu EN 942, večslojno lepljeni profili, brez grč, posušeno na vlažnost lesa 13 % +–2 %.

“Les je zares lep, z nego in skrbjo tak ostane večno.”

Dandanes si lahko lesena okna popestrite s številnimi barvami in odtenki ter tako dodate piko na i v celotnem in dovršenem izgledu svojega doma.

Ponujamo široko paleto barvnih premazov po naši in RAL barvni karti. Lazurne in pokrivne barve, ki jih uporabljamo, zagotavljajo dolgotrajno funkcionalnost oken, obenem pa so človeku in okolju prijazne saj so izdelane na vodni osnovi.

Površinska obdelava lesa se izvaja v najsodobnejši robotski lakirnici s postopkom 3-kratnega nanosa: osnovna impregnacija in vmesni nanos z oblivanjem, končni nanos z brizganjem. Vse barve so na osnovi akrilnih smol. Barvni ton po barvni karti oz. po vzorcu ali po RAL-u.

V okna podjetja Marles OKNA je standardno vgrajeno kakovostno in trpežno okovje nemškega proizvajalca SIEGENIA z visoko odpornostjo proti koroziji.

Večina današnjih oken je opremljena z okovjem za kombinirano odpiranje, ki nam omogoča, da lahko okno odpremo na stežaj in na zračenje. Okna imajo standardno vgrajeno zavoro odpiranja pri položaju na kip, ki hkrati prepričuje udar okna ob prepihu.. Možna je nadgradnja okovja vse do varnostne stopnje RC2. Lepoto lesa lahko poudarimo z izbiro skritega okovja.

Kombinacija aluminija in lesa je združitev najboljših lastnosti obeh materialov.

Celotno konstrukcijo okenskega krila z zunanje strani ščiti ALU maska, ki povečuje trajnost okna in zmanjšuje potrebo po vzdrževanju izdelka.

Izbirate lahko med katerokoli RAL barvo in barvami različnih vrst lesa ter med spojenimi in varjenimi vogali ALU maske.

ALUMINIJASTI PROFILI: Profili so iz vlečenega aluminija, površina je suho prašno lakirana. Kotni spoj okvirjev je mehansko spojen z vstavljenim aluminijastim kotnikom in zalepljen z dvokomponentnim lepilom za kovino.

Aluminij je izjemno trajen material, ki ohranja obliko. Aluminij lahko 100% recikliramo in tako dopolnjuje naravno danost lesnih oken, ki zagotavljajo okolju in bivanju prijazno okolje.

V okna podjetja Marles OKNA so standardno vgrajene pololive Hoppe z varnostnim sistemom SECUSTIC z v mehanizmu vgrajeno posebno varnostno sklopko, ki preprečuje kakršnokoli premikanje pololive iz zunanje strani in tako onemogoča prisilno odpiranje okna. Pololive so kvalitetne izdelave, prijetne za oprijem in upravljanje, ter različnih materialov in barv.

Les-alu okna podjetja Marles OKNA so s svojo sodobno podobo in tehničnimi lastnostmi najboljša izbira za novo generacijo nizkoenergijskih, pasivnih ter energetsko pozitivnih stanovanjskih objektov in naselij. Odločite se zanje tudi vi in zahtevajte ponudbo.

Les-alu okna podjetja Marles OKNA so s svojo sodobno podobo in tehničnimi lastnostmi najboljša izbira za novo generacijo nizkoenergijskih, pasivnih ter energetsko pozitivnih stanovanjskih objektov in naselij. Odločite se zanje tudi vi in zahtevajte ponudbo.

Naložba v zdravje in dobro počutje

TEHNIČNE LASTNOSTI LES-ALU OKEN

Elegant 68 modern
stratos 200
Elegant 78 modern
premium 200 in 400
Elegant 92 modern
premium 200
Supreme 92 Natur
in Selection
Dimenzije profila les+aluminij 87,5 mm 97,5mm in 94,5mm 108,5 mm 95 mm in 111,5 mm
Toplotna prevodnost okna (Uw) Uw = 0,86 W/m2K Uw = 0,78 W/m2K Uw = 0,76 W/m2K Uw = 0,76 W/m2K
Toplotna prevodnost stekla (Ug) Troslojno 4/14Ar/4/14Ar/4, Ug = 0,6 W/m2K Troslojno 4/18Ar/4/18Ar/4, Ug = 0,5 W/m2K Troslojno 4/18Ar/4/18Ar/4, Ug = 0,5 W/m2K Troslojno 4/18Ar/4/18Ar/4, Ug = 0,5 W/m2K
Distančnik v steklu TGI črni TGI črni TGI črni TGI črni
Zvočna izolativnost (dB) Rw = 34dB Rw = 34dB Rw = 34dB Rw = 34dB
Tesnila Standardno 2 Standardno 3, tretje tesnilo pod steklitveno letvico Standardno 3, tretje tesnilo pod steklitveno letvico Standardno 3, tretje tesnilo pod steklitveno letvico

Naravni material

Uporabljamo les, ki je naraven, estetsko lep, obnovljiv material, ki v svoji zgradbi skladišči CO2.

Energetska učinkovitost

Zaradi zračnih žepkov je les toplotno izredno učinkovit material in je najprimernejši za nizkoenergijske in pasivne objekte.

Trajnostni izdelek

Izdelki, narejeni iz lesa, so trajnostni.

Naložba v zdravje in dobro počutje

NADGRADITE OKNA

Vse večje steklene površine odpirajo prostor v zunanjost in s tem omogočajo vdor sončne svetlobe in poglede nezaželenih opazovalcev v naše življenjsko okolje. Nastale neprijetnosti preprečujemo z roletami, žaluzijami ali polkni, ki omejijo ali preprečijo vpliv zunanjosti.

V podjetju Marles OKNA vam izdelamo polkna, v sodelovanju s partnerji pa nudimo velik izbor rolet, žaluzij ter komarnikov.