Lesena okna

Naložba v zdravje in dobro počutje

LESENA OKNA NATUR

Lesena okna podjetja Marles OKNA odlikujeta topel, domač in hkrati sodoben videz ter izjemno tesnenje, ki prihrani energijo, zmanjšuje hrup ter koncentracijo cvetnega prahu in trdih delcev v prostorih. Tehnologija izdelave oken podjetja Marles OKNA je v evropskem vrhu.

NATUR 68

NATUR 78

NATUR 92

ZAKAJ SE ODLOČITI ZA LESENA OKNA LINIJE NATUR?

Lesena okna iz programa Natur podjetja Marles OKNA so narejena iz večslojno lepljenega masivnega lesa smreke, jelke, macesna ali hrasta. Za popolno prilagodljivost je na voljo široka paleta barvnih premazov. Glede na presek imajo dvo- ali troslojno zasteklitev, na zunanji strani okenskega krila pa so opremljena z alu odkapniki.

Lesena okna Natur podjetja Marles OKNA so primerna za hiše, poslovne in javne prostore, večje stanovanjske in turistične objekte ter naselja.

Naložba v zdravje in dobro počutje

ATRIBUTI LESENIH OKEN PODJETJA MARLES OKNA

Sodobna arhitektura je funkcionalna, trajnostna in prijazna do okolja. Lesena okna so s svojo sodobno podobo in tehničnimi lastnostmi najboljša izbira za novo generacijo nizkoenergijskih, pasivnih ter energetsko pozitivnih stanovanjskih zgradb.

Les je naraven, estetsko lep, obnovljiv material ter kot tak edini, ki v svoji zgradbi skladišči CO2, s tem pa pripomore k našemu boljšemu počutju v bivalnem prostoru in varovanju okolja. Nenehno se obnavlja iz tal, vode, zraka in sonca, nas povezuje in vrača v naravo. Je živ in diha z nami, hkrati pa se prilagaja vremenskim razmeram.

Za lesena okna ponujamo les različnih debelin iz kakovostnega lepljenega, z vidnih strani dolžinsko nespojenega lesa: smreke, jelke, macesna in hrasta. Možna tudi kombinacija različnih vrst lesa.

Obdelava in izbira lesa po standardu EN 942, večslojno lepljeni profili, brez grč, posušeno na vlažnost lesa 13 % +–2 %.

“Les je zares lep, z nego in skrbjo tak ostane večno.”

Dandanes si lahko lesena okna popestrite s številnimi barvami in odtenki ter tako dodate piko na i v celotnem in dovršenem izgledu svojega doma.

Ponujamo široko paleto barvnih premazov po naši in RAL barvni karti. Lazurne in pokrivne barve, ki jih uporabljamo, zagotavljajo dolgotrajno funkcionalnost oken, obenem pa so človeku in okolju prijazne saj so izdelane na vodni osnovi.

Površinska obdelava lesa se izvaja v najsodobnejši robotski lakirnici s postopkom 3-kratnega nanosa: osnovna impregnacija in vmesni nanos z oblivanjem, končni nanos z brizganjem. Vse barve so na osnovi akrilnih smol. Barvni ton po barvni karti oz. po vzorcu ali po RAL-u.

V okna podjetja Marles OKNA je standardno vgrajeno kakovostno in trpežno okovje nemškega proizvajalca SIEGENIA z visoko odpornostjo proti koroziji.

Večina današnjih oken je opremljena z okovjem za kombinirano odpiranje, ki nam omogoča, da lahko okno odpremo na stežaj in na zračenje. Okna imajo standardno vgrajeno zavoro odpiranja pri položaju na kip, ki hkrati prepričuje udar okna ob prepihu. Možna je nadgradnja okovja vse do varnostne stopnje RC2. Lepoto lesa lahko poudarimo z izbiro skritega okovja.

V okna podjetja Marles OKNA so standardno vgrajene pololive Hoppe z varnostnim sistemom SECUSTIC z v mehanizmu vgrajeno posebno varnostno sklopko, ki preprečuje kakršnokoli premikanje pololive iz zunanje strani in tako onemogoča prisilno odpiranje okna.

Pololive so kvalitetne izdelave, prijetne za oprijem in upravljanje, ter različnih materialov in barv.

Certifikat za NATUR 68

Certifikat za NATUR 78

Certifikat za NATUR 92

Pokažite svojo dolgoročno usmeritev v energetsko učinkovitost in varovanje okolja ter se odločite za lesena okna podjetja Marles OKNA, ki vam zagotavljajo oboje.

Pokažite svojo dolgoročno usmeritev v energetsko učinkovitost in varovanje okolja ter se odločite za lesena okna podjetja Marles OKNA, ki vam zagotavljajo oboje.

Naložba v zdravje in dobro počutje

TEHNIČNE LASTNOSTI LESENIH OKEN

Natur 68 Natur 78 Natur 92
Dimenzije profila 68 mm 78 mm 92 mm
Toplotna prevodnost okna (Uw) Uw = 1,2 W/m2K Uw = 0,87 W/m2K Uw = 0,79 W/m2K
Toplotna prevodnost stekla (Ug) Dvoslojno 4/16Ar/4, Ug = 1,0 W/m2K Troslojno 4/14Ar/4/14Ar/4, Ug = 0,6 W/m2K Troslojno 4/18Ar/4/18Ar/4, Ug = 0,5 W/m2K,
Distančnik v steklu TGI črni TGI črni TGI črni
Zvočna izolativnost (dB) Rw = 34dB Rw = 34dB Rw = 34dB
Tesnila Standardno 2 Standardno 3, tretje tesnilo pod steklitveno letvico Standardno 3, tretje tesnilo pod steklitveno letvico

Naravni material

Uporabljamo les, ki je naraven, estetsko lep, obnovljiv material, ki v svoji zgradbi skladišči CO2.

Energetska učinkovitost

Zaradi zračnih žepkov je les toplotno izredno učinkovit material in je najprimernejši za nizkoenergijske in pasivne objekte.

Trajnostni izdelek

Izdelki, narejeni iz lesa, so trajnostni.

Naložba v zdravje in dobro počutje

NADGRADITE OKNA

Vse večje steklene površine odpirajo prostor v zunanjost in s tem omogočajo vdor sončne svetlobe in poglede nezaželenih opazovalcev v naše življenjsko okolje. Nastale neprijetnosti preprečujemo z roletami, žaluzijami ali polkni, ki omejijo ali preprečijo vpliv zunanjosti.

V podjetju Marles OKNA vam izdelamo polkna, v sodelovanju s partnerji pa nudimo velik izbor rolet, žaluzij ter komarnikov.